2021-04-16 16:31:25• hírek • Bede Emőke

Azonosították és megbírságolták az elhullott juhok tulajdonosát

Péntek reggel a szatmári rendőrök egy állatorvos kíséretében keresték fel azt a Nagykároly és Mezőterem közötti földterületet, melyen a csütörtöki nap folyamán valaki kilenc elhullott juh tetemét fedezte fel, majd az ezekről készült képeket továbbította egy nagykárolyi híroldalnak is.

Az előrehaladott oszlási állapotban levő tetemek alapján az állatorvos megállapította, hogy a juhok körülbelül hat hónappal ezelőtt hullottak el, kimúlásukat pedig feltételezhetően a helytelen takarmányozás okán kialakult mérgezés okozta. A hatóság szerint egyelőre nem áll fenn annak a gyanúja, hogy az állatokkal szándékosan végeztek volna, viszont az állatorvos mintákat vett a helyszínen, hogy pontosabban is meghatározhassa a halál okát.


A rendőrség ezt követően azonosította a birkák tulajdonosát, egy 52 éves, gilvácsi férfit, akit a 2004/205-ös törvény értelmében 3 ezer lejre bírságoltak. A tetemeket egy erre szakosodott cég be fogja gyűjteni, majd megsemmisítik a maradványokat – ennek költségei szintén a tulajdonost terhelik majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: